Regler

Her kan du læse regler for Cross Nationals 2019 / 2020

Hvad er Cross Nationals?

Cross Nationals er dansk løbsserie for crossløb for alle løbere fra 14 år og opad, som gerne vil udfordre sig selv, og for hold, som gerne vil dyste med andre.

Aldersgrupper

Der er tre aldersgrupper for begge køn:

  • Junior (14-19 år)*
  • Senior (åben klasse)
  • Masters (40+)

Man tæller med i den aldersgruppe, man er tilmeldt. Junior/masters kan ved tilmelding vælge, om de vil deltage i seniorklassen i stedet for deres naturlige aldersklasse. Det er også muligt at tilmelde sig flere aldersklasser samtidigt.

*De yngste deltagere ved juniorklassen kan være født i 2005 ved to første runder og 2006 ved de to sidste. Atleter som går fra juniorklassen ved årsskiftet tæller naturligt med i juniorkonkurrencen de første to runder og i seniorkonkurrencen de to sidste runder.

Konkurrenceregler

Cross Nationals er først og fremmest en holdkonkurrence. Der kåres ikke individuelle mestre i turneringer eller ved individuelle runder bortset fra den sidste runde, som er DM Cross. Det er dog muligt at stille til start ved hver runde selvom man ikke indgår i et hold. I det tilfælde tildeles man også point og påvirker dermed den samlede stilling.

Uanset klasse består holdet af 3 løbere. Det er tilladt at stille med flere hold i én klasse (se også pointberegning).  For at tælle med i holdkonkurrencen, skal man deltage i og opnå point fra alle fire runder.

Løbene afvikles efter gældende atletikreglement.

Pointberegning

1-2-3-4 osv. efter individuel placering. Hold 1 består af de tre bedst placerede løbere, hold 2 af 4.-6. bedst placerede løbere osv. Holdet med færreste point vinder samlet konkurrence.

Ved pointlighed afgøres placering på bedste løbers slutplacering.

Tilmelding

Tilmelding sker separat til hver runde via Sportstiming.

Tilmeldingsfrist er søndagen før løbet. Eftertilmelding er muligt t.o.m. onsdag før løbet mod dobbelt startgebyr.

Startret

Turneringen er åben for alle grupperinger. Uanset om man starter for forening eller anden gruppe, kan en løber kun repræsentere én gruppe/forening i turneringen.

Se også generelle regler om startret under generelle bestemmelser.

DM

Cross Nationals er DM for hold i cross. Serien inkluderer individuel cross (4. runde). Dermed afgør den 4. runde to danske mesterskaber, DM Cross og DM Cross for hold:

DM Cross

Der kåres individuelle 3 bedste for hhv. M/D og K/P i følgende aldersklasser:

  • 14-15 år
  • 16-17 år
  • 18-19 år
  • Senior
  • Masters (40 + med 5 års intervaller

DM Cross for hold (= samlet Cross Nationals)

Der kåres vindende hold (kun et, ikke tre!) i følgende kategorier:

Junior piger** / Junior drenge**
Senior kvinder** / Senior mænd**
Masters kvinder (40+) / Masters mænd (40+)

**Vinderne af disse samlede konkurrencer er berettiget i deltagelse i ECCC Cross Country 2021, såfremt de selv ønsker det og er villige til at selv dække alle omkostninger relateret til deres deltagelse.