Information

7/3: Præcisering ift. DM Cross

Der har været uklarhed om reglerne ift. holdkonkurrencerne ved DM Cross. Grundet travlhed med de sidste VM-forberedelser har vi desværre ikke konstateret dette på et tidligere tidspunkt. Vi har nu præciseret reglerne:  

På lørdag den 9. marts i Roskilde afgøres flere danske mesterskaber:

1)     DM Cross

·        Afvikles som selvstændigt mesterskab (i år i Roskilde den 9. marts).

·        Mesterskabet indeholder både DMU, DM Senior og DM Masters

·        Man konkurrerer både individuelt og som hold.

·        Hold dannes af tre gennemførende løbere på dagen, hvor deres tider lægges sammen. Hurtigste hold vinder.

2)     DM Cross for hold (Cross Nationals)

·        Afvikles med 5 runder i Cross Nationals turneringen til sammen (i år gælder dog kun de 4 første runder for U20, da distancerne i 5. runde er opdelt for hhv. 14-15 år (4 km) og 16-19 år (6 km) af hensyn til DM (1) i aldersgrupperne.

·        Afgøres på placeringspoint

Der kåres således mestre for to separate stævner, hvor det ene (DM Cross) i år er en del af det andet (DM Cross for hold = Cross Nationals).

Udtagelse til ECCC er baseret på resultaterne fra DM Cross (1), hvilket betyder at det er tider, som er afgørende. Dette gælder både junior og senior. For juniorerne er det klubben med den laveste tid for 3 løbere på tværs af aldersgrupperne 16-17 og 18-19, som udtages til ECCC.

Alle løbere tæller i deres egen aldersgruppe, med mindre andet angives inden start. Besked SKAL gives til arrangørklubben på  torben@striboldt.net, hvis en løber skal rykkes op i aldersklasse/distance.

Vi beklager forvirringen og ønsker jer alle held og lykke i Roskilde

 

12/2: Vær opmærksom på muligheden for at supplere med yngre løbere

Fra paragraf 12.8.6.5: I holdløb ved DM kan en forening supplere et hold i ungsenior-, junior- og 16-17 års klasser med en eller flere deltagere fra yngre aldersklasser.

9/1: Pointskala i holdkonkurrencen vendes om

Dette gøres, da det skaber forvirring, når det er det hold med lavest point, der fører, og man samtidig får nul point ved udeblivelse.

Ny tekst: Holdløb afgøres på placeringspoint for klubbens hurtigste løbere. Der gives 50 point til vinderen, herefter 49, 48 og siden 47, 46, 45 osv. Det hold med højeste pointscorer vinder holdkonkurrencen.

4/12: Info om 5. runde / DM / E-Cup Udtagelse

Se denne nyhed fra 30/11 på DAF’s hjemmeside

Konsekvensen af, at der er forskellige distancer for de forskellige aldersklasser, er, at denne regel bortfalder (det er et levn fra 2017/18):
For ungdom kan løbere rykkes op i en ældre klasse i DM-konkurrencen, og disse løbere skal løbe sammen som et hold. Holdet deltager i den klasse den ældste løber tilhører.
Man deltager altså i sin naturlige aldersklasse ved DM Cross

Konsekvensen for holdresultaterne i Cross Nationals bliver, at U20 holdpoint fra 5. runde IKKE kan tælle med i den samlede Cross Nationals holdkonkurrence, da 14-15-årige ikke kan bidrage til holdene, fordi de kun løber 4 km til DM Cross.

I U20 konkurrencen (for hold og individuelt) er det derfor kun 3 runder (af de 4 første), der tæller, og i tilfælde af pointlighed er det flest individuelle 1.-pladser der tæller – dernæst 2.-pladser og så videre. (Det kan ikke være 4. runde i Fredericia, der er afgørende med så kort varsel, da der fx kan være hold, som har planlagt ikke at deltage i denne)

Disse ændringer er nødvendige for at imødekomme, at DM kort og lang cross slås sammen til DM Cross.

23/11: Præcisering af point-givning for hold

Gammel tekst: Holdløb afgøres på placeringspoint for klubbens hurtigste løbere. Der gives 1 point til vinderen, herefter 3, 5 og siden 6, 7, 8, 9 osv. Det hold med laveste pointscorer vinder holdkonkurrencen.

Ny tekst: Holdløb afgøres på placeringspoint for klubbens hurtigste løbere. Der gives 1 point til vinderen, herefter 2, 3 og siden 4, 5 og 6 osv. Det hold med laveste pointscorer vinder holdkonkurrencen.

21/11: Ruteændring ved 2. runde se her

15/11: Præcisering af regler

I den samlede holdturnering tæller klubbens 4 bedste pointtal (indtil 15/11 stod der fejlagtigt 5)

Pointlighed
Ved pointlighed i den samlede holdturnering er 5. runde der afgørende. Dette betyder, at et hold der gennemfører 5. runde vil vinde en pointlighed over et hold, som ikke er tilstede i 5. runde.

Hvis der er pointlighed efter 5. runde, er det placeringen for holdets sidste løber, der er afgørende.

I den samlede individuelle konkurrence er det også løbernes placering i 5. runde, som er afgørende i tilfælde af pointlighed

Der kigges på 2. og evt. 3. sidste runde hvis ingen af de involverede har resultat i sidste runde.

9/1