Information

12/2: Vær opmærksom på muligheden for at supplere med yngre løbere

Fra paragraf 12.8.6.5: I holdløb ved DM kan en forening supplere et hold i ungsenior-, junior- og 16-17 års klasser med en eller flere deltagere fra yngre aldersklasser.

9/1: Pointskala i holdkonkurrencen vendes om

Dette gøres, da det skaber forvirring, når det er det hold med lavest point, der fører, og man samtidig får nul point ved udeblivelse.

Ny tekst: Holdløb afgøres på placeringspoint for klubbens hurtigste løbere. Der gives 50 point til vinderen, herefter 49, 48 og siden 47, 46, 45 osv. Det hold med højeste pointscorer vinder holdkonkurrencen.

4/12: Info om 5. runde / DM / E-Cup Udtagelse

Se denne nyhed fra 30/11 på DAF’s hjemmeside

Konsekvensen af, at der er forskellige distancer for de forskellige aldersklasser, er, at denne regel bortfalder (det er et levn fra 2017/18):
For ungdom kan løbere rykkes op i en ældre klasse i DM-konkurrencen, og disse løbere skal løbe sammen som et hold. Holdet deltager i den klasse den ældste løber tilhører.
Man deltager altså i sin naturlige aldersklasse ved DM Cross

Konsekvensen for holdresultaterne i Cross Nationals bliver, at U20 holdpoint fra 5. runde IKKE kan tælle med i den samlede Cross Nationals holdkonkurrence, da 14-15-årige ikke kan bidrage til holdene, fordi de kun løber 4 km til DM Cross.

I U20 konkurrencen (for hold og individuelt) er det derfor kun 3 runder (af de 4 første), der tæller, og i tilfælde af pointlighed er det flest individuelle 1.-pladser der tæller – dernæst 2.-pladser og så videre. (Det kan ikke være 4. runde i Fredericia, der er afgørende med så kort varsel, da der fx kan være hold, som har planlagt ikke at deltage i denne)

Disse ændringer er nødvendige for at imødekomme, at DM kort og lang cross slås sammen til DM Cross.

23/11: Præcisering af point-givning for hold

Gammel tekst: Holdløb afgøres på placeringspoint for klubbens hurtigste løbere. Der gives 1 point til vinderen, herefter 3, 5 og siden 6, 7, 8, 9 osv. Det hold med laveste pointscorer vinder holdkonkurrencen.

Ny tekst: Holdløb afgøres på placeringspoint for klubbens hurtigste løbere. Der gives 1 point til vinderen, herefter 2, 3 og siden 4, 5 og 6 osv. Det hold med laveste pointscorer vinder holdkonkurrencen.

21/11: Ruteændring ved 2. runde se her

15/11: Præcisering af regler

I den samlede holdturnering tæller klubbens 4 bedste pointtal (indtil 15/11 stod der fejlagtigt 5)

Pointlighed
Ved pointlighed i den samlede holdturnering er 5. runde der afgørende. Dette betyder, at et hold der gennemfører 5. runde vil vinde en pointlighed over et hold, som ikke er tilstede i 5. runde.

Hvis der er pointlighed efter 5. runde, er det placeringen for holdets sidste løber, der er afgørende.

I den samlede individuelle konkurrence er det også løbernes placering i 5. runde, som er afgørende i tilfælde af pointlighed

Der kigges på 2. og evt. 3. sidste runde hvis ingen af de involverede har resultat i sidste runde.

9/1